ITINERARI NATURAL A L’ENTORN DEL RIU FLUVIÀ

La ruta s’inicia a l’Oficina de Turisme. Seguint el riu trobem una passera de fusta que travessa el riu Vell, antic traçat del Fluvià. Més endavant, hi ha l’Illa d’en Caramany, Reserva Integral del Parc Natural on es poden contemplar espècies com l’ànec collverd, la polla d’aigua, el martinet marí o el bernat pescaire.

Al cap de mitja hora de camí i vorejant el riu, la vegetació canvia vers un paisatge de salicòrnies, salats, joncs i tamarius, plantes típiques de terrenys salinitzats. Ens acostem a la Gola, desembocadura del riu Fluvià. Girem a la dreta i resseguim el camí que voreja la platja, aquí podrem veure algunes espècies d’ocell com el cames llargues. Al cap de 700 metres girem a l’esquerra i agafem el camí que ens durà a l’inici de la ruta.

L’itinerari té una durada d’una hora i mitja caminant, però també hi ha la possibilitat de fer-lo en bicicleta. El trajecte està senyalitzat i disposa de miradors.

RESERVA DE MIG DE DOS RIUS

La Reserva Mig de Dos Rius és un espai inclòs dins el Parc Natural Els Aiguamolls de l’Empordà i refugi molt important de fauna salvatge. És un espai per a gaudir de l’observació de la natura, on l’aigua del riu Fluvià hi és omnipresent i acompanya el visitant fins a la trobada amb la Mediterrània. La seva superfície inclou bosc de ribera, canyissar i prat de dall.

L’espai es troba a frec de la Reserva Natural Integral de l’Illa d’en Caramany, al marge esquerre del riu Fluvià i a 1,5 km de la desembocadura. L’Espai disposa d’una zona habilitada amb taules i bancs de fusta i és l’inici de la ruta de la Reserva Mig de Dos Rius.

Veure ruta a peu